SLABA CIRKULACIJA KRVI

Uzeti 1 kg sitno iseckane ovsene i izručiti u 20 litara vode. Kuvati dva sata. Voda ne sme ključati a lonac mora biti poklopljen. Skloniti lonac u stranu i ostaviti ga poklopljenog dva sata. Procediti, vodu ponovo zagrejati i izručiti u kadu u kojoj se nalazi voda za kupanje. U ovoj vodi treba se kupati dva puta dnevno, ujutru i uveče. Nakon svakog kupanja obrisati telo i trljati ga 10 minuta razblaženim vinskim sirćetom.

Uzeti 1 kg sitno iseckanog korena apte i 1 sat kuvati u 20 litara vode. Voda ne sme ključati a lonac mora biti poklopljen. Skloniti lonac u stranu i ostaviti ga poklopljenog 2 sata. Procediti, vodu ponovo zagrejati i izručiti u kadu u kojoj se nalazi voda za kupanje. U ovoj vodi treba se kupati dva puta dnev- no, ujutru i uveče. Nakon svakog kupanja wbrisati telo i trljati ga 10 minuta razblaženim vinskim sirćetom.

NAPOMENA: Uz prethodno navedene recepte za kupanje, treba piti sledeći čaj:
Uzeti po 1 supenu kašiku sitno isec kanog lista i cveta kantariona), lista i cveta kičice, listai cveta hajdučice, lista breze i lista koprive. Sve to izručiti u 1 litar proključale vruée vode. Ostaviti poklopljeno dva sata izvan štednjaka. Procediti i zasladiti medom. Piti u toku dana.

Koristiti recepte po 8 dana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *